Γρίβας Διγενής – ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Γρίβας Διγενής – ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
01 Απρ 2020

Ήταν μια εποχή που υπήρχαν Μεγάλοι Έλληνες. Την εποχή εκείνη κάποιοι κοινοί θνητοί, σαν εσένα κι εμένα, έτρεφαν ένα ασίγαστο πάθος για την Ελευθερία της Πατρίδος τους και του Λαού τους. Τα Ιδανικά τους και η Πίστη τους δεν τους επέτρεπαν τον εφησυχασμό και την αδράνεια απέναντι σε πανίσχυρα ανελεύθερα καθεστώτα.

Ήταν 1η Απριλίου του 1955 όταν ξεκίνησε η δράση της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ) εναντίον των Άγγλων. Η εξέγερσή τους χαρακτηρίστηκε ένα από τα πιο επιτυχημένα αντάρτικα όλων των εποχών και διδάχθηκε ως τέτοιο στα κορυφαία πανεπιστήμια και πολεμικές σχολές ανά τον κόσμο.

Με αρχηγό τον Γρίβα Διγενή και πολλούς αξιοσημείωτους αγωνιστές όπως ο Γρηγόρης Αυξεντίου, ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης, οι Έλληνες της Κύπρου πάλεψαν για την ένωση του νησιού με την Μητέρα Ελλάδα.

Μεγάλοι Έλληνες σαν κι αυτούς, γνήσιοι Ήρωες του Γένους μας, θα αποτελούν πάντα λαμπρά πρότυπα Αντίστασης στον ατέρμονα και διαρκή Αγώνα για Ελευθερία.

«Μη λυγίσετε μπροστά στην βία. Ηφαίστειο να γίνουν τα στήθια σας. Η λευτεριά αποκτάται με αίμα, όχι με ειρηνικές ψευτοφωνές. Αυτές είναι μόνο για τους δειλούς. Τιμή σε εκείνους που φέρουν τραύματα. Τα τραύματα στους αγώνες είναι παράσημα. Η αδράνεια και ο φιλοτομαρισμός είναι γνώρισμα και ενδείξεις σαπίλας, εθνικής και κοινωνικής. Ντροπή σ’ εκείνους που τα προτιμούν, όταν οι άλλοι αγωνίζονται και πέφτουν».

share

patriotes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *