Σε ποιόν ανήκουν τα Ίμια;


14 Φεβ 2018

Ανήκουν τα Ίμια στην Ελλάδα;

ΝΑΙ, με βάση τις διεθνείς συνθήκες, τις οποίες έχει υπογράψει και η Άγκυρα.

Βρίσκονται όμως υπό τον έλεγχο των Ελλήνων;

ΟΧΙ, καθώς η Τουρκία μετά την ελληνοτουρκική κρίση του 1996, που κόστισε την ζωή σε τρεις αξιωματικούς του Πολεμικού μας Ναυτικού, ορμώμενη από την ελληνική δοτικότητα, έχει προχωρήσει de facto σε προσάρτηση των βραχονησίδων, χωρίς να ανοίξει κυριολεκτικά ρουθούνι. Είναι πασιφανές ότι τα Ίμια δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ελλάδος. Αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο με τις κεραυνοβόλες- προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής πολιτικοστρατιωτικής ηγεσίας αλλά και εκ τοις πράγμασι. Συγκεκριμένα, ποιός από εσάς πιστεύει ότι τις βραχονησίδες δύναται να προσεγγίσει σήμερα ελληνικό πλοίο, είτε πρόκειται για πλοίο του λιμενικού σώματος (όπως αποδείχθηκε άλλωστε εχθές με τον εμβολισμό του πλοίου Ανοιχτής Θαλάσσης “090”), είτε για κάποιο ψαράδικο Ελλήνων από κάποιο γειτονικό νησί;

Το επικίνδυνα γελοίο της υπόθεσης είναι ό,τι στις τουρκικές προκλήσεις, ο κύριος Κοτζιάς απαντάει με μαθήματα Γεωγραφίας. Την στιγμή που οι ιθύνοντες στο Υπουργείο Εξωτερικών έχουν απολέσει όλα τα μαθήματα της Ιστορίας της Γεωπολιτικής, οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο με πολεμικά σκάφη και αεροσκάφη, ενώ κατασκευάζουν στρατιωτικά φυλάκια σε απόσταση αναπνοής από τις βραχονησίδες.

Τα Ίμια ανήκουν σε όποιον μπορεί να τα κρατήσει! Το ίδιο για την Θράκη, την Κύπρο, το Αιγαίο και πάει λέγοντας. Σε ποιον ανήκει η Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα ψηφίσματα του ΟΗΕ ή στους Εβραίους στρατιώτες που περιπολούν; Σε ποιον ανήκει το Κόσσοβο;

Η μόνη Δικαιοσύνη είναι το Σπαθί, ορθά έγραφε ο Περικλής Γιαννόπουλος.

Σε ποιόν ανήκουν τα Ίμια; Ο ΥΠΕΘΑ Καμμένος αφήνει στεφάνι στην θάλασσα των Ιμίων. Δεν τολμάει όμως να πλησιάσει τα Ίμια. Εκεί βρίσκονται πολεμικά πλοία και ελικόπτερα των Τούρκων.

Σε ποιόν ανήκουν τα Ίμια; Ο ΥΠΕΘΑ Καμμένος αφήνει στεφάνι στην θάλασσα των Ιμίων. Δεν τολμάει όμως να πλησιάσει τα Ίμια. Εκεί βρίσκονται πολεμικά πλοία και ελικόπτερα των Τούρκων.

Για να υψώσεις σημαία σε εθνικό έδαφος χρειάζεσαι ειδική άδεια από τον Στρατό κύριε Καμμένε;
share

patriotes

Comments

  1. […] επίσης στις Πένες: Σε ποιόν ανήκουν τα Ίμια; share ελληνοτουρκικάΊμιαΚοτζιάςπολεμικό […]

  2. […] Διαβάστε ακόμα: Σε ποιόν ανήκουν τα Ίμια; […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *