Επιδημία ηπατίτιδας Α και χολέρας έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη

Επιδημία ηπατίτιδας Α και χολέρας έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη
18 Απρ 2017

Κρούσματα της ηπατίτιδας Α έχουν ήδη καταχωρηθεί σε 13 ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η πλειοψηφία των ατόμων, που έχουν μολυνθεί, είναι ομοφυλόφιλοι. Τα στοιχεία που παρουσιάζουμε προέρχονται από την ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών  και την ανθρώπινη ευημερία.

Η αύξηση των ατόμων, που έχει μολυνθεί από ηπατίτιδα Α αυξάνεται διαρκώς από στις αρχές Φεβρουαρίου. Μέχρι σήμερα τονίζεται ότι το συνολικό ποσό έχει αγγίξει τις 330 μολύνσεις.

Χώρες όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Μεγάλη Βρετανία βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.

Επισημαίνεται ότι η ρωσική κυβέρνηση προειδοποίησε τους πολίτες της να λάβουν αυτά τα δεδομένα υπόψη κατά το σχεδιασμό ενός ταξιδιού στο εξωτερικό.

H Λάρισα Πόποβιτς, διευθύντρια  του Ινστιτούτου Υγείας Οικονομίας στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών, δήλωσε στην Πράβδα με τι συνδέεται η επιδημία ηπατίτιδας Α: Η ηπατίτιδα Α είναι η ασθένεια των βρώμικων χεριών. Είναι μια ασθένεια των μεταναστών, επειδή αυτοί δεν τηρούν αυστηρά μέτρα προσωπικής υγιεινής. Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων. Η ηπατίτιδα Α είναι μεταδοτική. Αν κάποιος δεν διατηρεί υγειονομικά πρότυπα, θα αρρωστήσει και να μολύνει κι άλλα άτομα. Ήταν εμφανές λοιπόν ότι η επιδημία θα ξεσπούσε όταν το τεράστιο προσφυγικό ρεύμα ερχόταν στην Ευρώπη. Θα πρέπει να αναμένουμε ακόμη πιο σοβαρές ασθένειες, προειδοποιεί. Επιδημία χολέρας μπορεί επίσης να ξεσπάσει. Με την απουσία εμβολιασμού αλλά και την έλλειψη υγειονομικού ελέγχου η χολέρα καραδοκεί.

Επίσης, η ηπατίτιδα Α μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα από ότι η ηπατίτιδα C και το AIDS, που μεταδίδονται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής.  Το AIDS μπορεί να μεταδοθεί μέσω του αίματος και των βιολογικών υγρών. H Λάρισα Πόποβιτς  πιστεύει ότι το AIDS ευδοκιμεί επίσης εξαιτίας των μεταναστών. Τέλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς υπάρχουν επίσης πολλές άλλες λοιμώξεις στην Αφρική, για τις οποίες η Ευρώπη δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός! Θα πρέπει να ληφθούν στην Ευρώπη όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Αύξηση ελέγχων στα νοσοκομεία και τα κέντρα πρόληψης νοσημάτων, άμεσος εμβολιασμός των προσφύγων και λαθρομεταναστών, χρήση όλων των προβλεπόμενων μέσων υγιεινής για όσους φορείς εργάζονται για πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή: Pravda

share

patriotes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *