Ένα ρομπότ δάσκαλος πινγκ πονγκ!

Ένα ρομπότ δάσκαλος πινγκ πονγκ!
13 Απρ 2017

Ένα ρομπότ αναλαμβάνει χρέη προπονητή και καλείται να σας διδάξει πινγκ-πονγκ (επιτραπέζια αντισφαίριση).  Το ρομπότ κατασκευάζεται στην Ιαπωνία, από την εταιρεία  ηλεκτρονικών Omron Corp. και οι πρωτοπόρες δεξιότητες του πρόσφεραν στον δημιουργό του ένα βραβείο ρεκόρ Guinness.

Το ρομπότ, που ονομάζεται FORPHEUS, αποτελεί το «πρώτο ρομπότ δάσκαλο πινγκ-πονγκ». Η επιτροπή Guinness World Record πρόσφερε στο ρομπότ τον τίτλο τον οποίο δικαιούται χάρη στην «μοναδική τεχνολογική νοημοσύνη και τις εκπαιδευτικές δυνατότητες του”. Το βραβευμένο ρομπότ χρησιμοποιεί αισθητήρες όρασης και κίνησης για να παρακολουθείτε έναν αγώνα, με κάμερες που ακολουθούν τη μπάλα 80 φορές ανά δευτερόλεπτο!

Χάρη στους αισθητήρες αυτούς οι προγραμματιστές του κατάφεραν να δημιουργήσουν τον καλύτερο δάσκαλο πινγκ-πονγκ. Το ρομπότ βοηθάει σημαντικά του συμπαίκτες-μαθητές του καθώς μπορεί να προβάλει μια εικόνα για το πού θα κάτσει η μπάλα. Αλγόριθμοι και μηχανισμοί τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπουν επίσης τον FORPHEUS να αξιολογήσει τους παίκτες και την εξέλιξη τους στο παιχνίδι.

Ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο η εταιρεία κατασκεύασε τον FORPHEUS ήταν να συμβάλει στην “εναρμόνιση” του ανθρώπου με τα ρομπότ, όπως χαρακτηριστικά δηλωσε ο βραβευμένος με Guinness World Records προγραμματιστής Taku Oya.

Τέλος ο Taku προχώρησε στην εξής πρόβλεψη: “Αυτή τη στιγμή ο άνθρωπος διδάσκει στα ρομπότ πώς να συμπεριφέρονται ή να διδάξουν, αλλά στα επόμενα 20 χρόνια μπορεί να είναι εφικτό ένα ρομπότ να διδάσκει ένα άλλο ρομπότ ή ένα ρομπότ να προγραμματίζεται από ένα άλλο ρομπότ.”

share

patriotes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *