Πώς θα σωθεί η Σχολική Χρονιά;

Πώς θα σωθεί η Σχολική Χρονιά;
26 Απρ 2020

Γράφει ο Ιωάννου Ιωάννης

Η “αιρετική” πρόταση μου για την σωτηρία του σχολικού έτους. 

Τα μαθήματα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και να αναπληρωθούν όλες οι χαμένες εκπαιδευτικές ώρες. Όχι όμως στις σχολικές μονάδες. Όχι με τον τρόπο που γνωρίζαμε έως τώρα. Αυτό δεν γίνεται λόγω του επερχόμενου θέρους (δεν γίνονται μαθήματα το καλοκαίρι σε αίθουσες χωρίς κλιματισμό) αλλά και του κινδύνου διασποράς του ιού στον γενικό πληθυσμό. 

Τί μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να σωθεί η σχολική χρονιά αλλά και να ξεκινήσει κανονικά η επόμενη;

Τα μαθήματα πρέπει να γίνουν σε μισθωμένα από το κράτος μεγάλα ξενοδοχεία και παιδικές κατασκηνώσεις στα τουριστικά θέρετρα και τα νησιά της χώρας. Εκεί οι μαθητές θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους παράλληλα με δραστηριότητες αναψυχής. 

Οι μαθητές για ένα διάστημα δεν θα έρθουν αναγκαστικά σε επαφή με τις οικογένειές τους και με άλλους ανθρώπους πέρα από τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους. 

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, που θα επιστρατευτούν για τον σκοπό αυτό θα είναι όλοι νέοι και απόλυτα υγιείς.

Ο ιός σκόπιμα θα μεταδοθεί στους μαθητές για να αποκτήσει έτσι ανοσία εκείνο το κομμάτι του πληθυσμού, που δεν εμφανίζει συνήθως συμπτώματα και δεν κινδυνεύει καθόλου από τον κορωνοϊό. 

Τί θα πετύχουμε με την εφαρμογή της πρότασης αυτής;

▶️Απόκτηση ανοσίας από όλους τους μαθητές. Έτσι θα πάψουν να είναι φορείς του ιού και δεν θα μεταδώσουν ξανά τον ιό σε ευπαθείς και παππούδες – γιαγιάδες.

▶️Σωτηρία του εκπαιδευτικού έτους (αλλά και του επόμενου) με παράλληλη εκπαίδευση των μαθητών σε πλήθος δραστηριοτήτων σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον. 

▶️Ανάσα οικονομικής επιβίωσης για χιλιάδες ξενοδοχεία, παιδικές κατασκηνώσεις και εταιρείες σίτισης.

Δίνω απλά μία ιδέα στην Κυβέρνηση και την Υπουργό Παιδείας! Με διάλογο και δουλειά η πρόταση δύναται να τελειοποιηθεί και εφαρμοστεί. Με θέληση και επιθετική αντιμετώπιση του ιού μπορούμε να νικήσουμε τον πόλεμο γρήγορα και με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες και θυσίες.

share

patriotes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *