Υπάρχει Διέξοδος από το Τέλμα;

Χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για την ονομασία των Σκοπίων, προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος "Μακεδονία" στην ονομασία της γειτονικής χώρας, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη, Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
12 Ιούλ 2020

Γράφει ο Χρήστος Τσαούσης

Οι Έλληνες υφίστανται μία γενοκτονία. Κανείς άλλος Ευρωπαϊκός λαός δεν έχει να αντιμετωπίσει έναν πόλεμο, ο οποίος δεν σκοπεύει απλά στη μακροπρόθεσμη βιολογική του εξόντωση αλλά στην άμεση απώλεια της Εθνικής του συνείδησης. Ο πόλεμος που δέχτηκε η Σερβία, ήταν πταίσμα μπροστά σε αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε εμείς. 

Ένα Έθνος για να υπάρχει πρέπει να πληρεί κάποιες βασικές προϋποθέσεις, μία από τις οποίες είναι το κοινό ιστορικό αφήγημα, η κοινή κληρονομιά. Οι Έλληνες δεν κατόρθωσαν να το διαμορφώσουν αυτό συνολικά με επιτυχία. Κάποιοι ανάγουν την κληρονομιά στην κλασσική Ελλάδα και μόνο, κάποιοι άλλοι (λίγοι) στην μεσαιωνική Αυτοκρατορία και κάποιοι άλλοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να δημιουργήσουν μία σύνθεση.

Από την ίδρυση της γ’ «ελληνικής» δημοκρατίας και μετά κάποιοι άλλοι, προσπαθούν να ακυρώσουν τις δύο προηγούμενες υιοθετώντας μία τρίτη, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες είναι κάτι νέο, παράγωγο της Γαλλικής επανάστασης και υποπροϊόν της οθωμανίας. Ένα νέο Έθνος που δεν έχει κληρονομικά δικαιώματα ούτε στην κλασική Ελλάδα, ούτε στο Βυζάντιο. Δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από τους Σκοπιανούς στο όνομα Μακεδονία, ούτε από τους Τούρκους στη μπλε πατρίδα και την Αγιά Σοφιά. Η χειρουργική αφαίρεση της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων έχει σκοπό σε ένα στενό χρονικό ορίζοντα να δημιουργήσει ανθρώπους, που ακόμα κι αν έχουν ελληνικό γενεαλογικό δένδρο αιώνων, να μη νοιώθουν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα στην ελληνική γη από τους πακιστανούς τρίτης γενιάς. 

Τα μέσα που χρησιμοποιούν οι κατοχικές κυβερνήσεις είναι η διαφθορά, η δωροδοκία μέσω επιδομάτων, η «εκπαίδευση» στην παραβατική συμπεριφορά και η διάλυση του όμαιμου της Ελληνικής Κοινότητας.

Η αντιμετώπιση του μέλλοντος ως μία ατομική υπόθεση του καθενός που προτρέπεται να επιβιώσει αδιαφορώντας απολύτως για το κοινό μέλλον, χωρίς κανένα κοινό Εθνικό όραμα. Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα γιατί οι Έλληνες δεν αντιδρούν είναι απλή. Δεν αντιδρούν διότι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιο συλλογικό μέλλον για τους Έλληνες ως Εθνική οντότητα. Ο θάνατος μας είναι ιδεολογικός όχι οικονομικός. Τα μνημόνια, τα λοκντάουν, η διαφθορά και δεν ξέρω τι άλλο, θα ήταν παρωνυχίδες για έναν λαό που πριν εκατό χρόνια έφερνε τον κόσμο ανάποδα για ψύλλου πήδημα.

Η μόνη διέξοδος είναι η ανατροπή του καθεστώτος. Καμία άλλη.

share

patriotes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *