Κανένας από μηχανής θεός δεν θα μας σώσει από τον Οθωμανό

Κανένας από μηχανής θεός δεν θα μας σώσει από τον Οθωμανό
11 Ιούλ 2020

του Ιωάννου Ιωάννη

Η διαπίστωση του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ότι η Ευρώπη κοιμάται και η Δύση αυτοκτονεί έγινε με χρονοτριβή πολλών ετών. Η Ευρώπη έχει επιλέξει εδώ και δεκαετίες τον δρόμο, που την οδηγεί στον αφανισμό. Δυστυχώς, ο εξισλαμισμός της γηραιάς ηπείρου είναι μία θλιβερή αλήθεια και οι όποιες αντιδράσεις σε αυτή την μείζονα απειλή δεν είναι απλά χλιαρές αλλά και καταδικαστέες από τους έχοντες την εξουσία εθνομηδενιστές. Παρόλα ταύτα, τα ευρωπαϊκά έθνη δεν γίνεται να συνεχίσουν να παρακολουθούν παθητικά την εξόντωσή τους. Η μετανάστευση, η κρίση ταυτότητας και το επιθετικό Ισλάμ είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις, που πρέπει εμείς οι Ευρωπαίοι να αντιμετωπίσουμε αν θέλουμε να σωθούμε.

Σήμερα το Ισλάμ βρίσκεται παντού στην Ευρώπη. Σε μεγάλες μητροπόλεις όπως το Λονδίνο, τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες χριστιανικές εκκλησίες έκλεισαν ή μετατράπηκαν σε τζαμιά. Βαθμιαία, πολλές περιοχές της γηραιάς ηπείρου μετατρέπονται σε ισλαμικές αποικίες. Δεν χρειάζεται όμως να πάμε μακριά. Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λέσβο, η καταστροφή των εκκλησιών μας από τους εισβολείς και η μετατροπή τους σε αφοδευτήρια είναι μία σκληρή και ζοφερή πραγματικότητα, την οποία δυστυχώς κάποιοι ανθρωπιστές στρουθοκαμηλίζοντας παραβλέπουν.  

Πόσο υποκριτικό είναι να διαμαρτύρονται οι πολιτικοί ταγοί του τόπου μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, την ώρα που οι πολιτικές τους μετατρέπουν την Ελλάδα σε ισλαμική δημοκρατία!

Με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσειακό χώρο σε τζαμί ο Ερντογάν δείχνει πόσο εύκολα τολμά να παραβιάζει τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών και να αμφισβητεί την Ευρώπη αλλά και την ορθόδοξη Ρωσία. Η αποφασιστική του κίνηση να ακυρώσει τον νόμο του 1934 της κυβέρνησης του Κεμάλ είναι μία πολιτική ενέργεια μεγάλου συμβολισμού, που προκαλεί αληθινό πόνο στην Δύση.

Η στρατηγική που ακολουθεί ο Ερντογάν απέναντι στους Ευρωπαίους γενικά και τους Έλληνες ειδικά είναι πλέον ξεκάθαρη. Ο τούρκος ηγέτης ασκεί συνεχή πίεση στους εχθρούς του, δρομολογώντας το όνειρό του για μια νέα, μεγάλη και κραταιά Οθωμανική Αυτοκρατορία. Με υπομονή και επιμονή συνεχίζει την προέλασή του και κρατάει την πίεση, που ασκεί στους Ευρωπαίους, σταθερή. Με την στρατηγική του μας εξαναγκάζει να αντιδράσουμε και, τελικά, να διαπραγματευτούμε.

Οι διαπραγματεύσεις, στις οποίες οδηγεί την Ελλάδα ο Ερντογάν, με την συνδρομή των γνωστών γραικύλων, είναι η παγίδα που μας έχει στήσει. Ενώ λοιπόν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και την αναθεώρηση μέρους της συνθήκης της Λωζάννης καθυστερούν, τόσο δυσχερέστερη γίνεται η θέση της χώρας μας. Ο Ερντογάν με τις τακτικές του ενέργειες φέρνει την Τουρκία σε όσο το δυνατόν ισχυρότερη θέση και όλο και πιο κοντά στην επιβολή του νεοοθωμανισμού.

Είναι βέβαιο πως όταν συρθούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που ο Ερντογάν έχει στρώσει θα εξαναγκαστούμε σε συμβιβασμό. Τότε θα έχει το περιθώριο ο σουλτάνος να κάνει κάποιες παραχωρήσεις και να δώσει πίσω μερικά από αυτά που έχει ήδη πάρει. Ακυρώνοντας για παράδειγμα την συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Λιβύη θα φανεί μέχρι και καλός και διαλλακτικός, ενώ παράλληλα θα έχει καταφέρει de facto να εξαφανίσει την ΑΟΖ του Καστελόριζου.

Ο Ερντογάν έχει καταστήσει σαφές ότι, για εκείνον είναι “όλα ή τίποτα”. Παρά τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει με την τουρκική οικονομία σε κρίση, την εσωτερική αμφισβήτηση, τον πόλεμο με τους Κούρδους και τα υπόλοιπα μέτωπα που έχει ανοίξει σε Συρία και Λιβύη αυτός προχωράει ακάθεκτος. Επιδεικνύει ενώπιον όλων την δύναμη και την χαλύβδινη πίστη στον σκοπό του. Διατηρώντας την πίεση κατορθώνει να καλύπτει τις σημαντικές αδυναμίες που αντιμετωπίζει και τελικά πετυχαίνει να κερδίζει έδαφος, το οποίο του προσφέρει το περιθώριο να αποκτήσει την δύναμη που του λείπει.

Ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά μία στρατηγική, που οι Έλληνες ιθύνοντες αγνοούν. Εάν είσαι αδύνατος και ζητάς λίγα, λίγα θα πάρεις. Εάν το παίξεις δυνατός, έχοντας σταθερές ακόμα και παράλογες διεκδικήσεις, θα δημιουργήσεις στον εχθρό σου την αντίθετη εντύπωση. Η στρατηγική αυτή μπερδεύει τον αντίπαλο, ο οποίος σκέφτεται ότι η αυτοπεποίθησή σου έχει στιβαρές βάσεις, που δεν γίνεται να αγνοήσει.

Ένας καλύτερος, ακόμα πιο πονηρός δρόμος, για την επίτευξη των αναθεωρητικών σχεδίων του Ερντογάν είναι η δημιουργία ενός «εσωτερικού μετώπου» στην Δύση. Αυτό έχει μερικώς ήδη επιτευχθεί με την προώθηση ισλαμιστών στην Ευρώπη με την ανοχή ή ακόμα και την συναίνεση της καθεστηκυίας διεθνιστικής ελίτ. Η τεράστια και καθόλα συμπαγής ομάδα ισλαμιστών στην Ευρώπη δύναται να λειτουργήσει ως ο Δούρειος Ίππος του τούρκου ηγέτη. Η στρατηγική του αποσκοπεί στην κάμψη των αντιστάσεων των χριστιανικών κρατών εκ των έσω. Η διάβρωση πλήττει κατευθείαν τον πυρήνα της κοινωνίας της Ευρώπης. Με τον τρόπο αυτό ο Ερντογάν στοχεύει εμφατικά στο κέντρο- στα μαλακά και ευάλωτα σημεία- με στόχο την πλήρη κατάρρευση. Έτσι, όταν η σήψη ξεκινάει από το εσωτερικό η πτώση είναι δεδομένη.

Σύμφωνα με τον Σουν-τζου (4ος αιώνας π.Χ.) «η χειρότερη στρατιωτική πολιτική είναι να επιτίθεσαι σε οχυρωμένες πόλεις… Εάν ο διοικητής σου, αδυνατώντας να ελέγξει την οργισμένη διάθεσή του, στείλει τα στρατεύματά σου να κινηθούν μαζικά κατά των τειχών, οι απώλειές σου θα είναι ένας στους τρεις, και πάλι δεν θα πάρεις την πόλη… Επομένως, ο έμπειρος στρατιωτικός υποτάσσει τις εχθρικές δυνάμεις χωρίς να πολεμήσει, καταλαμβάνει τις οχυρωμένες πόλεις του εχθρού χωρίς να τους επιτεθεί».

Όταν μέρα με την μέρα χάνουμε τις γειτονιές των πόλεων μας, πώς θα καταφέρουμε να προστατεύσουμε το εμβληματικό μνημείο του Χριστιανισμού; Αξίζει να αναφέρουμε στο σημείο αυτό και τις δηλώσεις που έκανε το 1974 ο τότε Αλγερινός Πρόεδρος Χουάρι Μπουμεντιέν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: «μια μέρα εκατομμύρια άνδρες θα αφήσουν το νότιο ημισφαίριο αυτού του πλανήτη και θα χυθούν στο βόρειο. Αλλά όχι σαν φίλοι, καθώς θα χυθούν για το κυριαρχήσουν και θα το κυριαρχήσουν κατοικώντας το με τα παιδιά τους. Τη νίκη θα την κατακτήσουμε με τη μήτρα των γυναικών μας».

Ιδιαίτερη μνεία για τα «ανδραγαθήματά» τους δικαιούνται όσοι υποσκάπτουν τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού, βάλλουν κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων των ευρωπαϊκών εθνών και πρόθυμα ανοίγουν τις κερκόπορτες της Ευρώπης στον ισλαμιστή εισβολέα. Αυτοί πράττουν αυτό, που οι Κινέζοι ονομάζουν «αφαιρώ τα ξύλα κάτω από το καζάνι». Μέσω λοιπόν μιας συστηματικής προπαγάνδας έχουν πετύχει την πτώση του ηθικού των Ευρωπαίων. Στην χώρα μας, πλήθος πουρκουάδων και πρόθυμων σφουγγοκωλάριων του σουλτάνου απολαμβάνει δυστυχώς τιμές και κρατικά αξιώματα. Αυτοί, σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν κάνουν τίποτα άλλο πέρα από το να καλλιεργούν κλίμα ηττοπάθειας και να μεταδίδουν την δυσαρέσκεια σαν κολλητική ασθένεια.

Μετά την ανακήρυξη της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, μία κίνηση που ξεφτιλίζει την Ευρώπη και αναβαθμίζει τον Ερντογάν σε πνευματικό ηγέτη του (σουνιτικού) Ισλάμ, το βέβαιο είναι ότι έπεται συνέχεια. Η προσβολή του Χριστιανισμού σημαίνει πολλά περισσότερα από την ικανοποίηση εσωτερικών μικροπολιτικών λόγων της Τουρκίας, όπως θέλει να πιστεύει η κυρία Μπακογιάννη. Η Τουρκία πλέον μεταμορφώνεται σε ένα νέο χαλιφάτο στρατιωτών του Αλλάχ, που δεν θα διαπραγματεύεται σαν μια χώρα της Ανατολής, που παρακαλάει την Δύση. Ο Ερντογάν κερδίζοντας την θέση του διεθνούς προστάτη των μουσουλμάνων θα μπορεί να κινητοποιεί εκατομμύρια μουσουλμάνων ανά των κόσμο. Τί δύναμη θα έχει σύντομα η Τουρκία και ποια χώρα ή πολυεθνικός οργανισμός θα είχε την ισχύ να αποτρέψει τα σχέδιά της σε έναν κόσμο ταχέως εξισλαμισμένο;

Ποια θα μπορούσε να είναι λοιπόν η επόμενη επιθετική κίνηση του Ερντογάν στον αγώνα του για την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας; Το πρώτο θύμα στην Δύση είναι αναμφίβολα η Ελλάδα, κάτι που οφείλεται σε γεωπολιτικούς αλλά και σε ιστορικούς λόγους. Θα επιδιώξει λοιπόν ο τούρκος ηγέτης να προκαλέσει τετελεσμένα στην ηπειρωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θράκη; Αν υποδαυλίσει κινήσεις αυτονομίας στον «τουρκογεννή» θύλακα της Θράκης (αναφορά όχι στην ελληνική μουσουλμανική μειονότητα αλλά σε όσους δηλώνουν ότι έχουν τουρκική εθνική συνείδηση) θα έχει η Ελλάδα την δυνατότητα να αντισταθεί και να αποτρέψει ένα νέο Κόσοβο στα εδάφη της καθώς και την τεράστια εσωτερική κρίση, που κάτι τέτοιο θα προκαλούσε;

Η επόμενη κίνηση του Σουλτάνου, πριν την τελειωτική κίνηση ματ, είναι για την Ελλάδα ζήτημα ζωής ή θανάτου. Αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη μάχη, ο εδαφικός κατακερματισμός της χώρας μας θα είναι γεγονός. Δυστυχώς δεν μας απομένει χρόνος. Δεν μας περισσεύουν οι άνθρωποι αλλά ούτε και τα μέσα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα αν θέλουμε να περισώσουμε ότι μας έχει απομείνει. Απαλλαγμένοι πρώτα από τους πολιτικούς – τερμίτες, που πρόθυμα υποσκάπτουν την εθνική ασφάλεια, οφείλουμε να αντισταθούμε στους οθωμανικούς τσαμπουκάδες. Κανένας άλλος δεν θα έρθει να μας σώσει. Κανένας. Ούτε το ξανθό γένος, ούτε οι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ, ούτε η κυρία Μέρκελ θα προστρέξουν να μας προστατεύσουν αν δεν είμαστε εμείς έτοιμοι και αποφασισμένοι να δώσουμε έναν ιερό αγώνα επιβίωσης και υπερηφάνειας.

«Ελληνική Φυλή τι φωνάζεις; Μπήκαν κλέφτες στο μαντρί; Αν τολμάς, έμπα και διώξτους!» Περικλής Γιαννόπουλος

share

patriotes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *