Όταν ο Κούλης έγινε Τοτός

Όταν ο Κούλης έγινε Τοτός
05 Ιούλ 2020

του Ιωάννου Ιωάννη

Τη θέση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί αυστηρούς όρους, που θα παραπέμπουν σε μνημόνια και τρόικα, σχετικά με το ευρωπαϊκό Ταμείο  Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας  εκφράζει σε συνέντευξη του στους Financial Times o “Μωυσής” πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Ο Τοτός για ακόμα μία φορά σπατάλησε τα χρήματά του για καλοπέραση με τους δικούς του. Αυτή την φορά ξόδεψε πολλά και σε δωράκια προς φίλους για να του κάνουν κονέ με την τίμια και αγαθή Ελενίτσα. Η Ελενίτσα έπρεπε να πειστεί ότι ο Τοτός είναι ο ιδανικός σύντροφος για αυτήν. Οι φίλοι του Τοτού έπιασαν δουλεία. Με το αζημίωτο φυσικά εκθείαζαν χωρίς σταματημό τον Τοτό στην όχι και τόσο “δύσκολη” Ελενίτσα. Ο Τοτός είναι ο καλύτερος γαμπρός, ο Τοτός είναι ένας πραγματικός άνδρας, ο Τοτός θέλει να είσαι πάντα χαρούμενη και ευτυχισμένη.

Κι ενώ λοιπόν οι πληρωμένες φιλοφρονήσεις ξεμυάλισαν την Ελενίτσα, ο Τοτός, που ξόδεψε όσα είχε και δεν είχε, μαζί και αυτά που πήρε πεσκέσι από τους συγγενείς του, κατάλαβε ότι το “μέλι” τελείωσε. Έτσι για να κρατήσει την Ελενίτσα πιστή και πειθήνια στην αγκαλιά του, αλλά και να συνεχίσει ο ίδιος τα ξέφρενα πάρτι με τους κολλητούς του, αποφάσισε να πάει ξανά στην τράπεζα.

Μπήκε λοιπόν στην τράπεζα ο Τοτός και έκατσε σταυροπόδι. Με τα μπιρμπιλωτά του μάτια κοίταξε ο Τοτός την ευγενική τραπεζικό υπάλληλο και της είπε “θέλω νέο δάνειο μανδάμ”.

Η τράπεζα ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα του καλού της πελάτη.  Η τραπεζικός υπάλληλος όμως τόνισε στον Τοτό ότι πρέπει να υπογράψει μια σύμβαση με όρους προκειμένου να γίνει η εκταμίευση του δανείου. Ο Τοτός αντέδρασε. Σηκώθηκε πάνω και πέταξε τα χαρτιά στα μούτρα της έκπληκτης τραπεζικού. “Εγώ δεν δανείζομαι με όρους! Αν θέλεις να μου δανείσεις να το ξανασκεφτείς και να με πάρεις τηλέφωνο” είπε ο Τοτός και απεχώρησε από την τράπεζα.

Οι μέρες περνούσαν και η τράπεζα δεν καλούσε τον Τοτό. Αυτός όμως βιαζόταν και ήξερε ότι τα λεφτά τον περιμένουν στην τράπεζα, αρκεί αυτός να δεχθεί τους όρους του τραπεζίτη. “Ε και τι έγινε”, σκέφτηκε, “δεν θα είναι η πρώτη φορά. Το κορόιδο η Ελενίτσα δουλεύει σκληρά. Ας δουλέψει ακόμα σκληρότερα…” αναλογίστηκε ο Τοτός και αποφάσισε να ενδώσει στους όρους της τράπεζας για το δάνειο.

Τότε είναι η στιγμή που ο κύριος Silverman τρίβει τις παλάμες του με ικανοποίηση ενώ ένα πονηρό χαμόγελο σχηματίζεται κάτω από την γαμψή του μύτη. Δάνειο σημαίνει πάντα δεσμεύσεις του δανειζόμενου προς τον δανειστή του και φυσικά τόκους δηλαδή κέρδη για τον τραπεζίτη.

Ο Τραπεζίτης βεβαίως γνωρίζει ότι ο Τοτός δεν θα καταφέρει να εξοφλήσει τα δάνειά του, γιατί κάνει κακές παρέες και πάντα ξεμένει από λεφτά. Ο Τοτός όμως αποφάσισε να βάλει υποθήκη το εξοχικό του σπίτι, που κληρονόμησε από τον παππού του, ο οποίος το έχτισε με πολλούς κόπους και θυσίες. Πρώτο στο κύμα και μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο το εξοχικό του Τοτού κοστίζει σίγουρα πολύ περισσότερα από το δάνειο που θα πάρει. Ο Τοτός αγνοεί όμως τον κίνδυνο, γιατί δεν βλέπει την ώρα να πάρει τα λεφτά και να τα σκορπίσει σε ανέμελες τσάρκες με τα φιλαράκια του, τους κουμπάρους του καθώς και τους «επενδυτές» γνωστούς του από «εμπόλεμες» χώρες όπως το Πακιστάν.

Τώρα η Ελενίτσα κάθεται και κλαίει για το κακό που την (ξανά)βρήκε. Από τον Τοτό της ό,τι είχε να πάρει το πήρε. Πολλά κούφια λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις. Τώρα μέρα νύχτα δουλεύει για να εξοφλήσει τα χρέη του Τοτού της. Στον ελάχιστο ελεύθερο της χρόνο μετανιώνει για τα διαρκώς επαναλαμβανόμενα λάθη της και αναρωτιέται σιωπηρά εάν ο Τοτός την προδίδει και την βασανίζει από αφέλεια ή απλά από δόλια ευχαρίστηση…

Είδες ο Τοτός;

share

patriotes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *