ΟΟΣΑ: Πτώση του ΑΕΠ έως 34% στην Ελλάδα! ΕΛΛΑΔΑ ΞΥΠΝΑ!

ΟΟΣΑ: Πτώση του ΑΕΠ έως 34% στην Ελλάδα! ΕΛΛΑΔΑ ΞΥΠΝΑ!
05 Απρ 2020

Γράφει ο Δημήτρης Δεμπέλας

Βλέπουμε κάποιους να λένε “ντάξει θα έχουμε μια οικονομική κρίση ακόμα σιγά”. 

Είστε με τα καλά σας; Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Εκτός κι αν τα χρόνια του μνημονίου δεν πεινάσατε και τώρα πιστέψατε τον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα ότι έχουμε ανάπτυξη. Οικονομική κρίση σε μια ήδη διαλυμένη οικονομία θα έχουμε αν δεν το καταλάβατε.

Πολλοί άνθρωποι έχασαν ήδη την δουλειά τους κι αν δούλευαν με μαύρα δεν θα πάρουν ούτε επίδομα. Αυτοί οι άνθρωποι αν ζούνε στο νοίκι κι έχουν ιδιοκτήτη περίεργο και δεν έχουν άλλον δικό τους κατά πάσα πιθανότητα  θα μείνουν άστεγοι. Αλλά εσένα “πονόψυχε” του μένουμε σπίτι δεν σε ενδιαφέρει.

Και σύμφωνα με το γράφημα του ΟΟΣΑ Ελλάδα θα χάσει το 34% του ΑΕΠ της λόγω του lockdown. Λέει ότι η Ελλάδα θα υποστεί την χειρότερη οικονομική καταστροφή ανάμεσα σε 50 κράτη, χειρότερη ακόμη κι από την Χιλή, το Μεξικό ή την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον πίνακα του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα υφίσταται τις μεγαλύτερες επιπτώσεις μεταξύ όλων των κρατών μελών του από το lockdown. Για όσο διαρκεί, το ΑΕΠ της χώρας μας χάνει ως άμεση επίπτωση 34%.

Εσύ που χειροκροτείς σήμερα τον «υπεύθυνο Ηγέτη» Μητσοτάκη και τρέμεις σαν το ψάρι λόγω της τηλεόρασης, ξέρεις τι σημαίνει αυτό;

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ: Τα επόμενα χρόνια, η δημόσια υγεία θα καταρρεύσει λόγω της χαμηλής χρηματοδότησης από το κράτος. Τα νοσοκομεία θα υπολειτουργούν λόγω έλλειψης υλικών και προσωπικού. Το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων θα μειωθεί. Δεν θα υπάρχουν ούτε οι μισές από τις 600 κλίνες ΜΕΘ, που διαφημίζει ο Μεσσίας Μητσοτάκης.


ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ: Η εθνική άμυνα θα καταρρεύσει λόγω τις επικείμενης υποχρηματοδότησης. Μετά την διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων από τα 10 έτη Μνημονίων, τώρα θα μείνουν μόνο ερείπια, με αποτέλεσμα την πλήρη τουρκοποίηση του Αιγαίου και ίσως όχι μόνο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Η δημόσια εκπαίδευση θα υποφέρει από την επερχόμενη οικονομική καταστροφή. Σχολεία κλειστά, τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, ελλείψεις σε εκπαιδευτικό υλικό, υποσιτισμός μαθητών.

ΑΝΕΡΓΙΑ: Ακολουθεί έκρηξη της ανεργίας με εκατοντάδες χιλιάδες επιπλέον ανέργους μόλις αρθεί η απαγόρευση απολύσεων.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Έρχεται κατάρρευση του ήδη διαλυμένου ασφαλιστικού τομέα και μεγάλες μειώσεις των συντάξεων.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ: Χιλιάδες ανθρώπους οδηγούνται σε οικονομική εξαθλίωση. Πολλοί θα πηδάνε από τα μπαλκόνια λόγω χρεών.

Φοράς λοιπόν την μάσκα του ανθρωπιστή και παριστάνεις τον έξυπνο μιλώντας για «χιλιάδες νεκρούς» που «θα τους κουβαλάμε με φορτηγά από τις πολυκατοικίες» επειδή έτσι σε έπεισε το καθεστώς μέσω της τηλενάρκωσης των Μέσων Μαζικού Ελέγχου.


Αλλά δεν σκέφτεσαι τους χιλιάδες νεκρούς και τα εκατομμύρια εξαθλιωμένους και πεινασμένους των επόμενων ετών.

Δεν σκέφτεσαι ότι θα πεινάσεις. Ή ότι θα πεθάνεις κι εσύ. Ίσως κι από γρίπη, αφού δεν θα έχεις τα χρήματα για φάρμακα ή περίθαλψη.

ΞΥΠΝΑ!

share

patriotes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *