Πόσο Κινέζος θέλεις να γίνεις;

Πόσο Κινέζος θέλεις να γίνεις;
03 Απρ 2020

Γράφει η Έλενα Παπαδοπούλου

Προχωράμε σε μία κινεζοποίηση των δυτικών κοινωνιών άνευ προηγουμένου. Η Κίνα, πέραν του ότι είναι προφανές ότι δίνει ψεύτικα στοιχεία για την πανδημία, προχωράει σε έναν οργουελικό έλεγχο του πληθυσμού της, ο οποίος είναι δουλικός (πάντα έτσι ήταν). Δεν πρόκειται για μέτρα προστασίας πλέον, αλλά για μέτρα πλήρους ελέγχου και καταστολής, τα οποία στην κομμουνιστική Κίνα με τα ανέκαθεν ολοκληρωτικά καθεστώτα, μπορεί να είναι ευπρόσδεκτα, αλλά στον δυτικό κόσμο δεν είναι.

Το ζήτημα πλέον είναι αν οι ζωές μας έχουν κάποια αξία ζώντας ως Κινέζοι. Το ζήτημα είναι αν χαρακτηριζόμενοι ως κίτρινοι – σε καραντίνα, ή πράσινοι – υγιείς, διαφέρουμε σε κάτι από τις ναζιστικές εποχές με το κίτρινο αστέρι στο μπράτσο των Εβραίων.

Όλοι όσοι κράζουν με ευχαρίστηση “πάρτε κι άλλα μέτρα” να κοιτάξουν λίγο τα μούτρα τους στον καθρέφτη και να σκεφτούν μέχρι πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν για να μπορούν να συνεχίζουν να καπνίζουν 5 πακέτα τσιγάρα ημερησίως κλεισμένοι στο σπίτι. Πόσο ακόμα μπορεί να υποχωρήσει ο πολιτισμένος δυτικός κόσμος στις αξίες του, στις αρχές του και στον φιλελεύθερο τρόπο ζωής του, για να συνεχίσουν να χρεώνονται άλλες ασθένειες ως θάνατοι με κορωνοϊό.

Το βίντεο είναι απόλυτα κατατοπιστικό για το τί ακριβώς συμβαίνει στην Κίνα, όπως και για το από πού έχει αντλήσει παραδείγματα ο δυτικός κόσμος για την αντιμετώπιση του ιού.

share

patriotes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *