Μικροτσίπ: Για χάρη της Δημόσιας Υγείας όλα επιτρέπονται;

Μικροτσίπ: Για χάρη της Δημόσιας Υγείας όλα επιτρέπονται;
23 Μαρ 2020

Του Ιωάννου Α. Ιωάννη

Πριν λίγες εβδομάδες εάν κάποιος υποστήριζε ότι θα επιβληθεί στην χώρα μας απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως έγινε στην Κίνα, θα τον πίστευες; Σίγουρα όχι! Θα έλεγες: “Αποκλείεται! Δεν γίνονται αυτά εδώ στην Ελλάδα, δεν είμαστε στην Κίνα καθώς εδώ υπάρχουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, εδώ έχουμε δημοκρατία.”

Υποθετικά μιλώντας εάν κάποιος “συνωμοσιολόγος” σήμερα σου πει, οι κυβερνήσεις προετοιμάζουν την εμφύτευση ενός μικροτσίπ στο σώμα μας, τί θα απαντήσεις; Και αν το επιβάλλουν αυτό με πρόφαση την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποσόβηση μίας νέας πανδημίας, πώς θα αντιδράσείς;

Όταν λοιπόν η ώρα εκείνη της υποχρεωτικής τοποθέτησης ενός μικροτσίπ στο σώμα μας έρθει, διερωτήσου καλά εάν θα έχεις το δικαίωμα να αντισταθείς; Μήπως τότε, όπως και τώρα, η έννοια της ελευθερίας του πολίτη θα είναι αναχρονιστική ιδέα καθώς προτεραιότητα θα έχει η προστασία της υγείας, τουτέστιν η ζωή των ανθρώπων; Μήπως η καλή μας κυβέρνηση σε αντιμετωπίσει ξανά ως επικίνδυνο για την δημοσία υγεία εχθρό, όπως αντιμετωπίζεται τώρα κάποιος, που δεν πειθαρχεί με τα μέτρα και δεν επιδεικνύει την δέουσα “ατομική ευθύνη”;

Ο Ισραηλινός ακαδημαϊκός Γιουβάλ Νόα Χαράρι σε άρθρο του προειδοποιεί ότι η επιδημία θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια σημαντική καμπή στην ιστορία της επιτήρησης. Όχι μόνο επειδή θα μπορούσε να ομαλοποιήσει την ανάπτυξη εργαλείων μαζικής επιτήρησης σε χώρες που τις έχουν απορρίψει μέχρι τώρα, αλλά ακόμη περισσότερο επειδή σημαίνει μια δραματική μετάβαση από την κρυφή επιτήρηση στην φανερή παρακολούθηση.

Ο Dr Harari εξετάζει το ενδεχόμενο η παρακολούθηση αυτή να γίνεται μέσω ενός βιομετρικού βραχιολιού. Αυτό (ή κάλλιστα ένα τοποθετημένο στο σώμα μας μικροτσίπ) θα ελέγχει την θερμοκρασία του σώματός μας και τους καρδιακούς μας παλμούς 24 ώρες το 24ωρο. Τα προκύπτοντα δεδομένα θα αποθηκεύονται και αναλύονται με κυβερνητικούς αλγορίθμους. Οι αλγόριθμοι θα ξέρουν ότι είστε άρρωστοι, πριν ακόμα το καταλάβετε εσείς οι ίδιοι και θα ξέρουν επίσης πού βρίσκεστε και ποιον συναντάτε. Οι «αλυσίδες της μόλυνσης» θα μπορούσαν να μειωθούν δραστικά, ακόμα και να κοπούν συνολικά. Ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε ενδεχομένως να σταματήσει την επιδημία σε λίγες μέρες. Ακούγεται υπέροχο, έτσι;

Έτσι, νέες τρομακτικές ευκαιρίες παρακολούθησης θα προσφέρονται σε όσους αποκτούν πρόσβαση, οποτεδήποτε αυτοί θέλουν, στα βιομετρικά μας δεδομένα, μαθαίνοντας μας ακόμα καλύτερα.

Οι κυβερνήσεις θα έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν όχι μόνο πού βρισκόμαστε, (κάτι το οποίο κάνουν ήδη, χάρη στο στίγμα που εκπέμπουν τα smartphone κινητά μας) αλλά και τις συναισθηματικές διακυμάνσεις του οργανισμού μας, όπως θυμός, χαρά, λύπη, αγάπη. Η τεχνολογία του μικροτσίπ παρακολουθώντας τι συμβαίνει με τη θερμοκρασία του σώματος μας, την αρτηριακή μας πίεση και τους καρδιακούς μας χτύπους θα εντοπίζει και καταγράφει τις αντιδράσεις μας σε διάφορα ερεθίσματα.

Αυτό σημαίνει απλούστατα ότι το μικροτσίπ καθώς και αυτός που θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα του, θα μας “νιώθει”. Φανταστείτε τους κατοίκους της Βόρειας Κορέας το 2030, όταν θα πρέπει να φορούν βιομετρικό βραχιόλι 24 ώρες το 24ωρο. Εάν ακούν μια ομιλία του «Μεγάλου Ηγέτη», Κιμ Γιονγκ Ουν και το βραχιόλι παίρνει ενδεικτικά σημάδια θυμού, τότε όλα θα έχουν τελειώσει γι’ αυτούς.

Καλώς ήλθατε στην Νέα Τάξη Πραγμάτων!

Καλή δύναμη σε όλους. Θα την χρειαστούμε..

Παρακολουθήστε τα βίντεο για να πάρετε μία μικρή πρόγευση της τεχνολογίας του μικροτσίπ.

Διαβάστε εδώ το πλήρες άρθρο του Dr. Harari.

share

patriotes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *