Τούρκε “γιοσουνού σεϊτάν γκιορσούν”!


20 Ιούλ 2019

Γράφει ο Ιωάννης Α. Ιωάννου

Σωτήριο έτος 2004. Σύσσωμο το έθνος των νεοΕλλήνων πανηγυρίζει για την κατάκτηση του Euro της Πορτογαλίας από την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου και ανυπομονεί να υποδεχθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον τόπο που γεννήθηκαν. Αμφότερα τα γεγονότα συνέβαλαν (και όχι άδικα) στην απομνημόνευση του ετους 2004 στο γενικό υποσυνείδητο, ως μια χρονιά μεγάλων επιτυχιών για την χώρα μας.

Κάποια άλλα γεγονότα της χρονιάς εκείνης όμως άσκησαν τρομερή σύγχυση σε ένα Ελληνόπουλο, που από μειράκιο μεταμόρφωσαν σε ασυμβίβαστο μαχητή του Εθνικών Αγώνων. Θυμάμαι σαν να ήταν χθες, τα κηρύγματα των αποδομητών του έθνους, να προσπαθούν να ξαναγράψουν το παρελθόν, σβήνοντας από αυτό το ποινικό μητρώο της Τουρκίας. Ήταν η εποχή που οι παρεικούντες την Ιερουσαλήμ, πολιτικοί αρχηγοί με κουμπαριές και ζεϊμπέκικα, κατ΄επίφασην ειρηνόφιλοι ακαδημαϊκοί και επί ορθοδόξου ΠΑΣΟΚ διορισμένοι καθηγητάδες, ακόμα και κάποιοι «καλλιτέχνες» λησμονούσαν επιδεικτικώς την βαμμένη με αίμα Ελλήνων ιστορία των Τσετών και πιπίλιζαν διαρκώς την αναγκαιότητα της ελληνοτουρκικής φιλίας. Ήταν σαν να ήθελαν να βγάλουν έναν λεκέ αίματος από ένα ρούχο, την στιγμή όμως που η πληγή ήταν (και παραμένει ακόμα) ρέουσα.

Και μέσα σε εκείνη την συλλογική πλάνη, όταν κάποιοι με αυταπάτες πίστευαν ότι οι Τούρκοι έχουν αλλάξει, ότι θέλουν να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας, ότι αυτά που μας χωρίζουν είναι λιγότερα από όσα μας ενώνουν, ένα εθνικιστικό φυλλάδιο βρέθηκε ανά χείρας μου, με ένα λακωνικό σύνθημα γραμμένο, που αποτύπωνε άψογα στον εφηβικό μου μακρόκοσμο την πεμπτουσία της νεοελληνικής αυταπάτης περί ελληνοτουρκικής φιλίας.

Ο λύκος κι αν εγέρασε και έπεσε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του!

Τα χρόνια πέρασαν και εκείνοι οι “ακράοι” και “περιθωριακοί”, που έγραψαν και διένειμαν το φυλλάδιο δυστυχώς δικαιώθηκαν, χωρις όμως να ήταν αυτός ο σκοπός τους. Δεν ήθελαν απλώς να χαλάσουν το προξενιό, το οποίο οι της Ελλάδος “σύμμαχοι” και “φίλοι” με άδωρα δώρα κουκ ονήσιμα προσπάθησαν να φέρουν εις πέρας, παντρέυοντας το θύμα με τον θήτη του. Αληθινός σκοπός και κινητήριος δύναμη των γνήσιων μαχητών της Εθνικιστικής Ιδέας ήταν, είναι και θα είναι η προσφορά στην Πατρίδα και εν προκειμένω η ανάγκαια επαγρύπνηση απέναντι στον προαιώνιο εχθρό.

Ο καταστροφικός εφησυχασμός των δεκαετιών που πέρασαν αποτελούν αιτία του νεοοθωμανικού αλυτρωτισμού, που απειλεί με εξόντωση την Κύπρο αλλά και την Μητέρα Ελλάδα. Κάποιοι με ενσυνειδησία μας τα έλεγαν από τότε. Εμείς χορεύαμε ωσάν νέα γιουσουφάκια.


γιοσουνού σεϊτάν γκιορσούν = στο διάολο

share

patriotes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *