Πρεσπομάχος στην Αντιπολίτευση… Πρεσπολάτρης στην Εξουσία


18 Ιούλ 2019

Γράφει ο Ιωάννης Α. Ιωάννου

Η επιτηδειότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι κάτι που δεν μας ξαφνιάζει, είναι κάτι που το γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια. Η ετυμηγορία του εκλογικού σώματος όμως ξεσκέπασε την ανειλικρινή και υποκριτητική στάση της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα της Μακεδονίας, απέναντι και στον πλέον αφελή ψηφοφόρο της.  Η ΝΔ, από την  εποχή που πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής και υπουργός των Εξωτερικών η Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν θετική σε μία σύνθετη ονομασία (όπου θα υπήρχε το όνομα Μακεδονία) με γεωγραφικό προσδιορισμό. Παρά την σύμφωνη στάση της στο ζήτημα της σύνθετης ονομασίας, η διαδικασία ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών αποτέλεσε την ευκαιρία για μια ψηφοθηρική μάχη εντυπώσεων στην Βουλή, τα πατριδοκάπηλα κίνητρα της οποίας ήταν ορατά.

Σήμερα, καθώς τα προσωπεία του εθνικισμού δεν είναι πλέον απαραίτητα για την χειραγώγηση του εθνικού φρονήματος, ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δεν περιορίζεται σε μία σιωπηρή αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών, όπως αναμενόταν από την ΝΔ, αλλά κάνει ένα βήμα παραπέρα και υιοθετεί την επιχειρηματολογία των δυνάμεων την αποδόμησης του έθνους και της ιστορίας του.

Ας παρακολουθήσουμε λοιπόν, την μετάλλαξη του κυρίου Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος στις 22 Ιανουαρίου 2019 (ως βουλευτής της ΝΔ στην αντιπολίτευση) δήλωσε:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω κύριος συμμετείχε στα συλλαλητήρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

…άθλια η Συμφωνία των Πρεσπών & ο κ. Τσίπρας ενδιαφέρεται να κάνει τα χατίρια των ισχυρών της διεθνούς σκηνής οι οποίοι θέλουν να εντάξουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ…

Η ένταξή του, στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ίσως αποτέλεσε αίτιο της μετάλλαξής του και από πολέμιος της συμφωνίας μεταμορφώθηκε σε υπερασπιστή της. Έτσι στις 17 Ιουλίου 2019 (ως ΥΠ.ΕΘ.Α στην κυβέρνηση της ΝΔ) δήλωσε:

…Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές & …Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον…

share

patriotes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *