Οικονομική κρίση ή κρίση ηθών, αξιών και θεσμών;


24 Μαρ 2018

cristine siderisΓράφει η Χριστίνα Σιδέρη,

Είναι κοινό μυστικό για τους οικονομολόγους, ότι αν δεν κατέχουν θώκο στη πολιτική, ώστε τα μάτια τους να αποκτούν ψηφοθηρική βλέννα, μπορούν να καταπολεμήσουν την οποιανδήποτε οικονομική κρίση με ελάχιστες διορθωτικές κινήσεις και αναπροσαρμογές. Επίσης είναι κοινό μυστικό για τους ιστορικούς, ότι τις περιόδους οικονομικής ύφεσης, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ακολουθεί η οικονομική ανάπτυξη. Σκοπός μου, δεν είναι να αναλύσω τα αίτια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ούτως ή άλλως έχετε βομβαρδιστεί με ανάλογες πληροφορίες, αλλά τους λόγους που δεν αντιμετωπίστηκε.

Αυτοί που ήταν εντεταλμένοι να το κάνουν, δηλαδή οι πολιτικοί, όχι μόνο δεν την αντιμετώπισαν αλλά τη δημιούργησαν και τη βάθυναν. Η κρίση δεν δημιουργήθηκε εξ αμελείας αλλά εκ προθέσεως, δεν αντιμετωπίστηκε πάλι εκ προθέσεως και βάθυνε για ψηφοθηρικούς λόγους άρα εκ προθέσεως. Μιλάμε για ένα έγκλημα που ακόμα δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των θυμάτων. Υπό το πέλεκυ της ψήφου, οι πολιτικοί, θεώρησαν πιο φρόνιμο να εξασφαλίσουν τη καρέκλα τους από το να εξασφαλίσουν την επιβίωση ενός ολόκληρου λαού δυσαρεστώντας ομάδες στις οποίες βασίζονται για την ευημερία τους.

Έχουν ήθος και αξίες, οι πολιτικοί; Αποδεδειγμένα και από τον ρου της ιστορίας αλλά και βιωματικά πλέον, ελάχιστοι έχουν ξεχωρίσει. Έχουν ήθος και αξίες, οι πολίτες; Αποδεδειγμένα και από τον ρου της ιστορίας αλλά και βιωματικά πλέον, ελάχιστοι τις διαθέτουν. Οικονομική κρίση ή κρίση ηθών, αξιών και θεσμών; Ιδού το μέγιστο ερώτημα που πολλοί δεν καταλαβαίνουν. Τι είναι πιο σημαντικό; Να έχεις χρήμα ή να έχεις ηθική, αξίες και ιδεώδη; Ο λαός μας στο παρελθόν τα έβγαλε πέρα και βγήκε νικητής από μεγάλες προκλήσεις, όντως σε ένδεια αλλά με μεγάλη περηφάνια.

Σήμερα το μόνο μας πρόβλημα είναι η τσέπη μας και είμαστε έτοιμοι να ξεπουλήσουμε τα πάντα προκειμένου να μην διαταράξει κανείς την ησυχία μας και να μην πειράξει το στενό μας περίγυρο ή τα υπάρχοντα μας. Ο λαός μας χάνει καθημερινά την ταυτότητα του, την ιστορική του μνήμη και τις αξίες του που τον συνόδευσαν και τον στήριξαν σε δύσκολες εποχές, βοηθώντας τον να επιτύχει τα ακατόρθωτα. Αλλοιώνεται η ιστορία και θολώνει η ιστορική μας μνήμη. Διαρρηγνύεται ο κοινωνικός ιστός και παραπαίουν οι πυλώνες του Έθνους. Ποιος φταίει; Εμείς ή αυτοί; Μα φυσικά και εμείς και αυτοί. Οι πολιτικοί αντικατοπτρίζουν την ποιότητα, το ήθος και τις αξίες των ψηφοφόρων τους. Από υπηρέτες μας, τους κάναμε δυνάστες μας.

ανδρεαςΗ φιλαρέσκεια, η εγωπάθεια, ο ατομικισμός, η φιλαυτία, η άγνοια και η ξερολίαση, είναι τα βασικότερα χαρακτηριστικά πάνω στα οποία πάτησε ο Ανδρέας Παπανδρέου και διάβρωσε με το εύκολο χρήμα έναν ολόκληρο λαό. Ήξερε πάρα πολύ καλά τον τρόπο και χρησιμοποίησε τα ευαίσθητα σημεία μας, ναρκώνοντας τους ανάξιους με χρήμα και διδάσκοντας τους μία πολυτελή ζωή χωρίς αξίες, χωρίς κόπο, μέσα στις ρεμούλες. Σε αυτή τη πολιτική της εξαγοράς ψήφου και την ανηλεή προπαγάνδα, εθίστηκαν και όλοι οι υπόλοιποι, αδυνατώντας να πάρουν αποφάσεις, να κόψουν γόρδιους δεσμούς παρά μόνο να πράξουν επιφανειακά υπό την απειλή της ψήφου. Αυτό κάνουν ακόμα και σήμερα. Ακόμα και σήμερα τρώνε οι ημέτεροι με χρυσά κουτάλια και ο λαός πεινάει. Αν δεν είσαι δικός τους όχι μόνο δεν τρως αλλά πληρώνεις και τα χρυσά τους γεύματα.

Κάναμε κυβέρνηση τους απογόνους των κατσαπλιάδων που έσφαζαν τον Ελληνικό λαό. Ψηφίσαμε αυτούς που τιμούν τον παιδεραστή, κίναιδο Βελουχιώτη και τους δημίους του Ελληνικού Στρατού. Αφήσαμε τη τύχη ενός ολόκληρου Έθνους στα χέρια των κομμουνιστών δοσίλογων και προδοτών. Η πατρίδα, η Σημαία, το Έθνος, η τιμή, η ευθύνη, πήγαν όλα πίσω από το χρήμα, τη δύναμη και τη φήμη. Σήμερα κυβερνάει η δικτατορία των μετρίων και των μειονοτήτων και διακυβεύεται η εδαφική μας ακεραιότητα. Η Θράκη, η Ήπειρος, ο Έβρος, η Μακεδονία, το Αιγαίο, τα νησιά και τα παιδιά μας που κρατούνται αιχμάλωτοι στα χέρια των Τούρκων, θεωρούνται αναλώσιμα από την κυβέρνηση των μισελλήνων προδοτών. Το θέμα είναι ότι κανείς μας δεν αντιδράει και όλοι έχουμε μπει σε διαχρονική νάρκη.

Η τσεπούλα μας πάνω από όλα. Οι πληρωμένοι ανθρωπιστές έχουν κερδίσει πακτωλούς χρημάτων από τη μπίζνα των λαθρομεταναστών και έχουν κάνει περιουσίες, πατώντας στο θυμικό των αδαών και ηλιθίων, σπέρνοντας τη διχόνοια με μία μοναδική ικανότητα να κάνουν το άσπρο μαύρο και να δημιουργούν συνειδητά ενοχικά σύνδρομα. Ανοίξαμε τα σύνορα και βάλαμε μέσα όλο το Ισλάμ λες και δεν μας έφτασαν τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς και οι γενοκτονίες από τους προγόνους αυτών που σήμερα εισβάλουν και εποικίζουν την Ελλάδα. Προσκυνάμε το Ισλάμ, τον καρκίνο της ανθρωπότητας και αφήνουμε τους δικούς μας ανθρώπους σε ένδεια, να πεινάνε, να είναι άστεγοι και τα παιδιά μας στα ιδρύματα για να ταΐσουμε με χρυσά κουτάλια τους επιτήδειους και να εξισλαμίσουμε την Ελλάδα. Βολεύονται και κάποιοι με τα «κόκαλα» που τους πετάνε οι πληρωμένοι ανθρωπιστές, όπως έκαναν και οι Ναζί στα παιδιά των Ελλήνων τη περίοδο της κατοχής.

Τελικά τι είναι; Οικονομική κρίση ή κρίση ηθών, αξιών και θεσμών; Όχι δεν θα σου δώσω εγώ την απάντηση αγαπητέ αναγνώστη, ξεκίνα έστω και αργά να σκέπτεσαι.

 πλατων

Διαβάστε ακόμα: Τα αναρίθμητα παραδείγματα μιας φιλοχρήματης φαυλότητας

share

patriotes

Comments

  1. […] Διαβάστε ακόμα: Οικονομική κρίση ή κρίση ηθών, αξιών και θεσμών; […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *