Πατριώτες ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση

Πατριώτες ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση
27 Απρ 2017

Το περιστατικό που σημειώθηκε χθες στο εργοστάσιο της Whirlpool, στον γαλλικό βορρά, επιβεβαιώνει τις διαστάσεις που έχει λάβει η πολιτική αντιπαράθεση στην Γαλλία. Η μάχη που μαίνεται μεταξύ των υποψηφίων για την γαλλική προεδρία ξεπερνάει τα συνήθη όρια της προεκλογικής σύγκρουσης. Αποτελεί μια μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης από την μια, που εκφράζεται από τα νεοφιλελεύθερα πολιτικά όργανα και υπηρετεί τις παγκόσμιες ελιτ, και τις δυνάμεις του αγνού και γνήσιου πατριωτισμού από την άλλη, που αντιμάχεται την ισοπέδωση και τον εξανδραποδισμό των ιδανικών της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.

Συγκεκριμένα, οι μέλλοντες άνεργοι, νυν εργαζόμενοι του εργοστασίου της Whirlpool, που πρόκειται να κλείσει και να μεταφέρει τις εργασίες του στην Πολωνία, αποδοκίμασαν τον υποψήφιο για την γαλλική προεδρία Εμανουέλ Μακρόν. Ο νεοφιλελεύθερος πολιτικός προσπάθησε να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις, που προκάλεσε στην προεκλογική του καμπάνια το γιουχάισμα, που έλαβε κατά την επίσκεψη. Έτσι οι εργαζόμενοι προβοκάτορες, βαπτίστηκαν οπαδοί του κόμματος της Μαρίν Λεπέν, όταν ο Μακρόν βρέθηκε στην άβολη θέση να υπερασπιστεί το σύστημα που εκπροσωπεί. Ένα σύστημα που φέρει μεγάλη ευθύνη για την απώλεια θέσεων εργασίας εξαιτίας της φυγής εργοστασίων από την Γαλλία –αλλά και την χώρα μας– προς άλλες χώρες. Η Πολωνία εν προκειμένω είναι μια δελεαστική επιλογή για το μεγάλο κεφάλαιο, χάρη στο χαμηλό κόστος εργασίας που προσφέρει.

«Η κυρία Λεπέν χρησιμοποιεί αυτήν την κατάσταση για το πολιτικό της όφελος. Αυτό που κάνει είναι να ξεσηκώνει τους πολιτικούς της υποστηρικτές στους χώρους στάθμευσης. Θέλω ο καθένας, που ζει κι εργάζεται στην περιοχή να γνωρίζει το εξής: αν εκλεγεί εκείνη τότε αυτό το εργοστάσιο θα κλείσει. Και μπορώ να σας πω και δεκάδες άλλα. Αυτό είναι που μας διαφοροποιεί στην μεθοδολογία και στην ουσία», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.


Το κλίμα ήταν τελείως διαφορετικό το πρωινό της ίδιας ημέρας, κατά την απρόσμενη επίσκεψη της Μαρίν Λεπέν στις εγκαταστάσεις της Whirlpool στην Αμιένη.

1016753-lepen

«Είστε σήμερα τα σύμβολα αυτής της απεχθούς παγκοσμιοποίησης, που εφαρμόζεται κι οδηγεί τα εργοστάσια να μεταφέρονται στο εξωτερικό καταστρέφοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην κλείσει. Θα βρούμε αγοραστή. Ειλικρινά όταν το κράτος θέλει τότε μπορεί. Πρέπει να σταματήσουν να λένε ότι είναι ανίσχυρο. Δεν είναι αλήθεια», δήλωσε η ηγέτις του Εθνικού Μετώπου.

Στην μάχη της Αμιένης η έκβαση ήταν ενθαρρυντική για όλους όσους ορθώνουν το ανάστημά τους στην Παγκοσμιοποίηση και δεν παύουν να αγωνίζονται ενάντια στο σύστημα υποδούλωσης των λαών της Ευρώπης. Απέναντι στους εντολοδόχους της νέας τάξης πραγμάτων η εργατιά της Γαλλίας αναφωνεί:

«Marine President»

share

patriotes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *