Η περιτομή σώζει ζωές!

Η περιτομή σώζει ζωές!
15 Απρ 2017

Κοινό γνώρισμα των Εβραίων και των Μουσουλμάνων είναι η περιτομή. Το θρησκευτικό τελετουργικό της περιτομής εφαρμόζεται στα άρρενα βρέφη για να συμβολίσει την υποταγή του άνδρα στον Κύριο. Με εξαίρεση τις ΗΠΑ, όπου πολλοί γονείς περιτέμνουν τα βρέφη τους για λόγους υγιεινής, οι περισσότεροι Χριστιανοί, είναι αντίθετοι στο θέμα της περιτομής καθώς την θεωρούν έναν ανώφελο ακρωτηριασμό.

Οι στατιστικές όμως έρχονται να αποδείξουν την σπουδαιότητα της περιτομής για την υγεία και των δύο φύλων. Συγκεκριμένα, περιτετμημένοι άνδρες εμφανίζουν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να ασθενήσουν από πληθώρα νοσημάτων, από την φίμωση και τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, μέχρι τον καρκίνο του προστάτη και των όρχεων.

Όσον αφορά τις συζύγους ανδρών με περιτομή, τα ποσοστά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και μόλυνσης με ογκογόνους τύπους του ιού HPV είναι αρκετά χαμηλά. Αυτό οφείλεται στην ευρέως αποδεκτή υπόθεση ότι οι γυναίκες αυτές εκτίθενται λιγότερο σε ιογενείς λοιμώξεις, οι οποίος είναι ύποπτες μεταξύ των άλλων για καρκινικά έλκη.

Επιπρόσθετα, η περιτομή προστατεύει από την μετάδοση του ιού HIV. Στην περίπτωση που ο σύζυγος πάσχει από τον φονικό ιό, οι πιθανότητες να μολύνει την σύντροφό του είναι μειωμένες, εάν έχει κάνει περιτομή.

Διαβάστε επίσης:  Ο ΟΗΕ συνιστά την περιτομή για την πρόληψη της μόλυνσης από HIV

share

patriotes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *