Μένουμε… Άνεργοι! 253.073 επιπλέον Άνεργους προκάλεσαν τα “σωστά μέτρα” των Σωτήρων!

Μένουμε… Άνεργοι! 253.073 επιπλέον Άνεργους προκάλεσαν τα “σωστά μέτρα” των Σωτήρων!
09 Ιούλ 2020

Ξεκίνησαν οι επιπτώσεις των «σωστών μέτρων» και των «υγειονομικών πρωτοκόλλων», που το καθεστώς Μητσοτάκη επέβαλε στον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει με φιέστες στο Ελληνικό αλλά στην πραγματικότητα η ελληνική οικονομία στενάζει και είμαστε βέβαιοι ότι δυστυχώς αυτό είναι μόνο η αρχή.

Αναμφίβολα οι δύο μεγάλοι πυλώνες της ελληνικής οικονομίας είναι ο τουρισμός και η κατανάλωση. Αμφότεροι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα εξαιτίας του lockdown και των συνεπακόλουθων μέτρων κατά της “πανδημίας”.

Έτσι, σύμφωνα με το σύστημα «Εργάνη», που καταμετρά προσλήψεις, απολύσεις και απώλειες θέσεων εργασίας, 253.073 απώλεσαν τις θέσεις εργασίας τους το πρώτο 6μηνο του 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019!

Πιο συγκεκριμένα, το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων είναι φέτος μειωμένο κατά 253.073 θέσεις!

Κι αυτοί οι 253.073 είναι μόνο η αρχή, καθώς πολλά καταστήματα εστίασης και τουριστικές επιχειρήσεις θα μείνουν ανοιχτά έστω και με δυσκολίες μέχρι τα τέλη του Αυγούστου και μετά θα κλείσουν, οδηγώντας στην ανεργία πολλούς ακόμα εργαζόμενους! Οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα ένσημα ώστε να λάβουν το επίδομα ανεργίας τον χειμώνα και θα αντιμετωπίσουν έτσι σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης!

Την ίδια ώρα εκατοντάδες χιλιάδες “επενδυτές” από “εμπόλεμες” χώρες όπως το Πακιστάν απολαμβάνουν τα προνόμια της δωρεάν στέγης, διατροφής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και μηνιαίο “μισθό”.

Δούλευε φουκαρά Έλληνα στην φάμπρικα για 30 ευρώ μεικτά ή ετοιμάσου για την ξενιτιά…

share

patriotes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *