Μετά Κορωνοϊού Θα Λογαριαστούμε

Μετά Κορωνοϊού Θα Λογαριαστούμε
25 Μαρ 2020

του Ιωάννου Α. Ιωάννη

Με αφορμή την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε και διέταξε να παραμείνουν οι Έλληνες σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι τις 6 Απριλίου. Σήμερα η ζωή μας γνωρίζει περιορισμούς, που ποτέ πριν δεν είχαμε, καθώς μέτρα σαν αυτά δεν επιβλήθηκαν ούτε και κατά τα σκοτεινότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας.

Τι συμβαίνει όμως στην χώρα όσο οι Έλληνες είμαστε κυριολεκτικώς μαντρωμένοι στα σπίτια μας; Τι εξελίξεις τρέχουν όσο πολλοί Έλληνες παραδίδονται στον πανικού και την παράνοια, που καθημερινώς σπέρνουν τα Μέσα Μαζικού Επηρεασμού;

Το κλίμα πανικού καλλιεργείται συστηματικώς από τα μέσα ενημέρωσης του συστήματος, που η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά να συγκρατήσει θέλει. Επιπρόσθετα, φαίνεται πως το σύστημα έχει περιορίσει τον επιστημονικό αντίλογο πάνω στο θέμα ή ακόμα και προσπαθεί να “φιμώσει”, οποιοδήποτε επιστήμονα εκφράζει μια καθησυχαστική θέση για την πανδημία. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;

Ας αναρωτηθούμε εάν ωφελείται η κυβέρνηση στο διάστημα που οι πολίτες φοβούνται και μένουν στα σπίτια τους λόγω κορωνοϊού. Τι είναι αυτό που μπορεί σήμερα να επιβάλει η κυβέρνηση, που δεν μπορούσε πριν ένα μήνα στην Μυτιλήνη;

Είναι γεγονός ότι ενώ οι Έλληνες μένουμε σπίτι η κυβέρνηση προχωράει με μεθοδικό και ύπουλο τρόπο τον εποικισμό της χώρας μας με λαθρομετανάστες. Ενώ λοιπόν οι Έλληνες επιδεικνύουμε την δέουσα «ατομική ευθύνη», εχθές 24 Μαρτίου, με υπουργική απόφαση καθορίστηκαν 28 νέα κέντρα υποδοχής μεταναστών. Όλα βρίσκονται στην ενδοχώρα και πολλά από αυτά δίπλα σε οικισμούς.

Μεσούσης της καθολικής καραντίνας στην χώρα, μισθωμένα από την κυβέρνηση πλοία μεταφέρουν χιλιάδες λαθρομετανάστες από τα νησιά σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Οι κάτοικοι των περιοχών, όπου βρίσκονται ή κατασκευάζονται οι δομές φιλοξενίας των λαθρομεταναστών, όταν η κανονικότητα επιστρέψει, θα βρεθούν ενώπιον ενός τετελεσμένου γεγονότος. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έχει ήδη μεταφέρει χιλιάδες λαθρομετανάστες στην γειτονιά τους. Χωρίς λοιπόν να ανοίξει ρουθούνι, χωρίς να ακουστεί κιχ, η εντολοδόχος κυβέρνηση θα έχει πετύχει την αποστολή της.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο οικονομικός Αρμαγεδδών που θα χτυπήσει τον ελληνικό λαό ενδέχεται να είναι ισοπεδωτικός. Το καθολικό lockdown και η παγκόσμια οικονομική ύφεση πιθανόν γονατίσουν την ταλαιπωρημένη από τα μνημόνια ελληνική κοινωνία. Η ανεργία θα αυξηθεί σημαντικά καθώς πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν και πολλές άλλες θα περιορίσουν τις δραστηριότητές του λόγω της μειωμένης κατανάλωσης.

Τα καμπανάκια ήδη χτυπούν. Παρόλο που τα πράγματα φαίνεται πως χειροτερεύουν και η παγκόσμια οικονομία κινείται προς αχαρτογράφητα νερά προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Ευχή όλων μας είναι να διαψευστούν κάποια εφιαλτικά σενάρια, που προειδοποιούν για τον ερχομό ενός νέου εργασιακού μεσαίωνα αλλά ακόμα και ενός κουρέματος καταθέσεων στην “μετά-κορωνοϊού” Ελλάδα.

Αξίζει τέλος να τονίσουμε ότι το επικοινωνιακό σχέδιο win-win που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα περάσει. Σύμφωνα με το αριστοτεχνικά γραμμένο και εφαρμοσμένο σχέδιό της, εάν απλωθεί η πανδημία θα πουν ότι σωστά πήραν τα μέτρα, εάν δεν απλωθεί θα πουν ότι αυτό οφείλεται σε αυτούς και χάρη στα μέτρα τους. Σε κάθε περίπτωση όμως οι “πανηγυρισμοί” της κυβέρνησης δεν θα κρατήσουν για πολύ. Τα στελέχη της και κυρίως ο πορφυρογέννητος γουρλομάτης θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για πολλά ζητήματα.

Ο πόλεμος για την ζωή ενάντια σε έναν «αόρατο εχθρό» και τα «Δόξα τω Θεώ, που έχομεν την υγειά μας»  θα είναι σίγουρα η πρώτη γραμμή άμυνας του συστήματος. Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να περάσει με το γάντι τα μέτρα εκείνα που θα σημαδέψουν το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον ανωμαλίας, που ακολουθεί την πανδημία.

Ευχόμαστε πάνω από όλα Υγεία στους Έλληνες όσο η πανδημία είναι ακόμα εδώ. Στην κυβέρνηση όμως ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα της χαριστούμε και μαζί της θα λογαριαστούμε μετά.

share

patriotes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *