Μία Aπάντηση προς κάθε Κατήγορο

Μία Aπάντηση προς κάθε Κατήγορο
23 Μαρ 2020

του Ιωάννου Α. Ιωάννη

Η αποτελεσματικότητα μιας φαρμακευτικής αγωγής αξιολογείται με βάση όχι μόνο την δραστικότητά του φαρμάκου απέναντι στην ασθένεια αλλά και τις παρενέργειες, που μπορεί αυτό να προκαλέσει στον οργανισμό. Μία φαρμακευτική ουσία λοιπόν, όταν βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των δοκιμών, μπορεί να αποβεί μοιραία για το πειραματόζωο καθώς λόγω της ισχυρής της δράσης ή άλλων παραγόντων μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές βλάβες ή ακόμα και θάνατο. Η ουσία αυτή, όσο δραστική κι αν είναι απέναντι στον μολυσματικό παράγοντα, που καλείται να αντιμετωπίσει, κρίνεται άκρως επικίνδυνη και απορρίπτεται.  

Όταν η πανδημία χτύπησε την πόρτα της χώρας μας πήρα μία επιφυλακτική στάση απέναντι στην στρατηγική της κυβέρνησης. Σίγουρα δεν έπρεπε να επιτραπεί η ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού, ούτε να αφεθεί το παραμελημένο από τις μνημονιακές κυβερνήσεις Εθνικό Σύστημα Υγείας βορά στην εξάπλωση της νόσου. Πολλά λοιπόν από τα μέτρα που λήφθηκαν για την προστασία του πληθυσμού είναι απαραίτητα. Όχι όμως όλα. Όχι τα μέτρα εκείνα που σκοτώνουν την οικονομία και καταδικάζουν σε οικονομικό μαρασμό έναν ολόκληρο λαό.

Καθώς λοιπόν οι εξελίξεις έτρεχαν, έγινε αντιληπτό ότι η στρατηγική του lockdown της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καταδίκαζε σε θάνατο την οικονομία της πατρίδος μου, προκαλώντας πολλαπλάσιες επιπτώσεις στην κοινωνία από τον ίδιο τον κορωνοϊό. Έτσι, σφυρηλατήθηκε μέσα μου η πεποίθηση ότι «το γενικό κλείδωμα μιας χώρας είναι ένα πολιτικό μέτρο απόγνωσης», ένα μέτρο που μας οδηγεί στον γκρεμό.  

Στιγμιαία ένιωσα σαν το Road Runner (της κλασικής σειράς κινουμένων σχεδίων της Looney Tunes Μπιμπ Μπιμπ), που προσπαθεί συνεχώς και πάντα επιτυχώς να σωθεί από το πολυμήχανο Coyote. Στην δική μου όμως προσπάθεια ερμηνείας της παρούσας κρίσης το γοργοπόδαρο πουλί στην προσπάθειά του να σωθεί, τυφλώνεται από τον τρόμο και πέφτει στον γκρεμό. Έτσι, ναι μεν δεν πιάστηκε στα δόντια του Coyote δεν την έβγαλε δε και καθαρή.

Η ανάγνωση επιστημονικών άρθρων, καθόλα έγκριτων επιστημόνων, οι οποίοι δεν είναι σύμβουλοι καμιάς κυβέρνησης και έχουν μόνο ένα χρέος, να υπηρετούν την επιστήμη, με βοήθησε σημαντικά να ενισχύσω την πεποίθηση μου.

Σύμφωνα με τον Δρ. Τζον Ιωαννίδης, Έλληνα επιδημιολόγο του Stanford University «οι γνωστοί κορωνοϊοί που κυκλοφορούν έχουν θνητότητα μέχρι 8%, πολύ υψηλότερη από τον Covid-19, ο οποίος παρουσιάζει ποσοστό θνητότητας της τάξης του 0,05%, που είναι χαμηλότερο από την εποχική γρίπη.

Εάν αυτό είναι το πραγματικό ποσοστό, το lockdown σε όλο τον κόσμο, με ενδεχομένως τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες μπορεί να είναι εντελώς παράλογο.

Είναι σαν ένας ελέφαντας να δέχεται επίθεση από μια γάτα. Στην απόγνωση του προσπαθώντας να αποφύγει τη γάτα, ο ελέφαντας πηδάει από ένα βράχο και πεθαίνει.»

Η πίστη μου και ο αγώνας μου για μια ζωντανή οικονομία βαπτίστηκε, από πολλά τρομαγμένα ανθρωπάκια, ως μισανθρωπισμός. Κι αυτό γιατί βλέποντας ότι πέφτουμε και πάλι στον γκρεμό, ίσως τώρα ακόμα πιο βαθιά, υποστήριξα στοχευμένα μέτρα προστασίας της κοινωνίας από τον ιό, χωρίς όμως να αδιαφορώ για τον οικονομικό αρμαγεδδώνα που πλησιάζει.

Κάποιοι θεώρησαν ότι είμαι πολύ σκληρός, ότι δεν με ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή, ότι πρέπει να νοσήσω για να βάλω μυαλό, ότι είμαι κίνδυνος-θάνατος για την δημόσια υγεία, καθώς δήλωσα ότι δεν μένω σπίτι. Δεν κατηγορώ κανέναν εκ των κατηγόρων μου για τίποτα. Και δεν τους κρατάω κακία. Θύματα είναι κι αυτοί. Όχι του ιού, αλλά της μαζικής παράνοιας, που τα ΜΜΕ έσπειραν κατ΄εντολή ίσως της κυβέρνησης. Αυτοί απλώς αναμασούν την δόση πανικού, που καθημερινά λαμβάνουν από τα εν οίκω μεγάφωνα της κυβέρνησης, τις τηλεοράσεις τους.

Τους χρωστάω όμως μία ειλικρινή απάντηση στις ύβρεις και τις κατάρες τους. Θέλω λοιπόν να τους γνωρίσω ότι η εναντίωσή μου στο lockdown αποσκοπεί μόνο στην προστασία της ζωής και της ευμάρειας των συμπολιτών μου. Γιατί αυτοί, που θα πληγούν από αυτόν τον εφιάλτη, είναι οι εργαζόμενοι που θα μείνουν χωρίς δουλειά, τα μαγαζιά που δεν θα ξανασηκώσουν ρολά, οι επιχειρηματίες που θα χρεοκοπήσουν, οι νέοι που θα δουν τα όνειρα τους να καταστρέφονται, τα παιδιά εκείνα που δεν θα γεννηθούν ποτέ γιατί οι γονείς τους δεν θα μπορούν να τα ζήσουν.

Γιατί μια κοινωνία έχει ζωή μόνο σε μια οικονομία ζωντανή.

share

patriotes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *