Η “Εθνική Αλληλεγγύη” δίπλα στους Έλληνες


23 Ιούλ 2019

Γράφει η Χριστίνα Σιδέρη (πρόεδρος της MKO Εθνική Αλληλεγγύη).

Ένα χρόνο μετά, ως άνθρωπος που έζησα την τραγωδία στο Μάτι από το πρώτο λεπτό, επιλέγω σήμερα αντί μνημοσύνου να παρουσιάσω το προφίλ ανθρώπων και εταιρειών που στήριξαν τους κατοίκους αλλά και τα σώματα ασφαλείας που δρούσαν για πάνω από ένα μήνα στη περιοχή.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018. 18:35 χτυπάει το τηλέφωνο μου και στην άλλη γραμμή βρίσκεται η Ηλιάνα Βασιλειάδου, από τα Μπισκότα Παπαδοπούλου. Η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής τρεμάμενη και αγωνιώδης.

“Χριστίνα, τι γίνεται, τι μαθαίνεις για το Μάτι; Έχετε ανάγκη από πράγματα, πες μου τι χρειάζεσαι να τα ετοιμάσω”

Εγώ μόλις πριν δευτερόλεπτα έχω κλείσει το τηλέφωνο με ανθρώπους από τη πυροσβεστική και ξέρω την αλήθεια, τουλάχιστον αυτή που ήξεραν και αυτοί μέχρι εκείνη τη στιγμή.

“Ιλιάνα είναι μεγάλη η καταστροφή, μεγάλο το κακό, υπάρχει νεκρός και πολλά καμμένα σπίτια. Ο κόσμος είναι στους δρόμους. Σε παρακαλώ υπολόγισε σημαντικές ποσότητες από προϊόντα σε ατομικές συσκευασίες για να στηρίξουμε τους πυροσβέστες και τους κατοίκους για τις πρώτες ανάγκες που δεν θα υπάρχει φαγητό για τον κόσμο.”

“Χριστίνα μου στείλε αύριο το πρωί να τα πάρουν, θα στα έχω έτοιμα”

Το τηλεφώνημα κράτησε 30 δευτερόλεπτα, ικανός χρόνος για να στηριχθούν αποτελεσματικά και για έναν ολόκληρο μήνα οι άνδρες της πυροσβεστικής που δρούσαν εκεί και περίπου 150 από τους κατοίκους που βρέθηκαν στον δρόμο.

Εκ μέρους της Εθνικής Αλληλεγγύης, ευχαριστούμε από καρδιάς τους ανθρώπους που στήριξαν και στηρίζουν με πράξεις αγάπης τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη τους.

Είμαστε παρόντες, είμαστε δίπλα στους Έλληνες.

Είμαστε οι εθελοντές της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

share

patriotes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *