Η Απάντηση του Ελληνικού Τουρισμού στην Τουρκική Επιθετικότητα


18 Μαρ 2018

Άρθρο γνώμης του Γεώργιου Χ. Κομνηνού

Παρακολουθούμε όλοι σύσσωμοι στους τηλεοπτικούς μας δέκτες το διπλωματικό δράμα που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας με την αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων αξιωματικών, μας από τις τουρκικές αρχές, με την κατηγορία της κατασκοπείας. Παρότι δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η επίσημη πολιτική τακτική και διαχείριση της όλης κατάστασης, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, σύμφωνα με την εμπειρία μας από τις τελευταίες μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις της χώρας. Δεδομένου λοιπόν, της ηττοπάθειας και της λανθασμένης αντίληψης του ‘’δημοκρατικού’’ τόξου, προς αναμονή του ξένου παράγοντα (Ε.Ε. και ΝΑΤΟ) για την επίλυση των δικών μας γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών ζητημάτων, αγνοούμε πρόδηλα για ακόμη μια φορά την πρόρρηση του Αμερικάνου ποιητή, Έζρα Πάουντ «Σκλάβος είναι αυτός που περιμένει κάποιον άλλον ώστε να έρθει να τον σώσει». Αναμφίβολα συνεπώς δεν μπορούμε παρά να αναμένουμε νέες διπλωματικές ήττες και νέες εθνικές απογοητεύσεις.

Σε αυτό το έσχατο λοιπόν σημείο, ο ελληνικός λαός καλείται και πάλι εμφορούμενος για ακόμη μια φορά από το «αλάθητο» υγιές συναίσθημα του καθώς και το ένστικτο της αυτοσυντηρήσης να αναλάβει δράση. Οι Έλληνες έχουν χρέος να μετουσιωθούν από μία μάζα ψηφοφόρων σε ένα κίνημα ενεργών πολιτών, αποδεικνύοντας το πως μπορούν να δώσουν την δική τους δυναμική απάντηση απέναντι στις τουρκικές βλέψεις για αρπαγή γαιών, υδάτων και ανθρώπων από την Ελλάδα, αλλά και να ξυπνήσουν επιτέλους από τον κοινοβουλευτικό τους ύπνο, τους «αντιπρόσωπους» τους στην βουλή.

Αν όλοι οι κλάδοι μιας υγιής οργανικής κοινωνίας λειτουργούσαν όπως ένας υγιής ανθρώπινος οργανισμός, όπου η επίθεση από έναν εξωγενή παράγοντα και ο τραυματισμός του σηματοδοτεί την ενεργοποίηση του εγκεφάλου προς δραστηριοποίηση ολόκληρου του οργανισμού για την αντιμετώπιση της επίθεσης και για την επούλωση του τραύματος αυτού, τότε οι κοινωνίες δεν θα εκφυλίζονταν και δεν θα υπέκυπταν ποτέ στις εσωτερικές ασθένειες ούτε και στις εξωτερικές πληγές. Γι’ αυτό και την απάντηση και το πλήγμα στην τουρκική προκλητικότητα και την ‘’νέο-σουλτανική’’ αλαζονεία θα μπορούσε να δοθεί από τον ενεργό και εξωστρεφή κλάδο του ελληνικού τουρισμού.  Αυτός είναι άλλωστε ο καλύτερος πρεσβευτής του ελληνικού Πολιτισμού και της ελληνικής φιλοξενίας, αποδεικνύοντας πως εμφορούμαστε ως έθνος από το πνεύμα του ‘’Ξένιου Δία’’. Ο Έλληνας είναι φιλόξενος, αρκεί βέβαια, ο επισκέπτης είναι φιλικός, ευγενής και σεβαστός – κι όχι εισβολέας, προκλητικός και αγενής.

Οι Έλληνες πάνω από όλα δεν πρέπει να βάζουμε τα προσωπικά και οικογενειακά κέρδη, ούτε τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και τις εμπορικές μας συμφωνίες, αλλά την προάσπιση της πατρίδος, που σημαίνει και προάσπιση των οικογενειακών και επαγγελματικών εστιών, των βωμών και των παιδιών μας! Δεν τίθεται ερώτημα εάν υπάρχει έστω και ένας Έλληνας επιχειρηματίας, όπου αν κρατούνταν ο υιός του αιχμάλωτος από τις τουρκικές στρατιωτικές αρχές εν έτη 2018, θα συνέχιζε απτόητος και ατάραχος την πολιτική της επιχειρήσης του ή του ξενοδοχειακού του ομίλου, αναπαράγοντας καθαυτό τον τρόπο το αφελές όσο και αν στην βάση του είναι αληθές αλλά στην απόχρωση του άχρωμο… «όλα αυτά είναι συμφέροντα και παιχνίδια της Τουρκίας».  Διότι είναι πράγματι συμφέροντα, όχι όμως παιχνίδια όταν ακριβώς πρόκειται για συμφέροντα και μάλιστα ζωτικά.

Τα συμφέροντα διακρίνονται σε δύο κύριες κατηγορίες: τα πρωτεύοντα, αυτά της επιβίωσης και της αυτοσυντηρήσεως και τα δευτερεύοντα, αυτά της κυριαρχίας και της εξαπλώσεως. Τα πρώτα σε διατηρούν στην ζωή και σου παρέχουν μια αξιοπρέπεια και μια εργασία προς δημιουργία οικογένειας, οικίας και ενός καλού εισοδήματος. Τα δεύτερα σου παρέχουν την δυνατότητα εξαπλώσεως και επέκτασης των οικονομικών και επιχειρηματικών σου δραστηριοτήτων με σκοπό πολλές φορές την κυριαρχία επί των άλλων ανταγωνιστικών δυνάμεων, ακόμα και τον σταδιακό αφανισμό τους ή την πιθανή αφομοίωση τους. Αυτό ακριβώς επρόκειτο να συμβεί στην Ελλάδα και κατά επέκταση σε οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και εδαφικό επίπεδο, αν δεν υπάρξει συνεργεία από όλες τις οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις του έθνους μας! Η Τουρκία ζητάει και διεκδικεί σταθερώς και δογματικώς το δικαίωμα της κυριαρχίας επί των άλλων ονειροπολώντας νέα ‘’οθωμανικά’’ μεγαλεία, εν αντίθεση με την Ελλάδα η οποία καλείται να αγωνιστεί και να διεκδικήσει το δικαίωμα στη ζωή και στην διατήρηση της εδαφικής, οικονομικής και κοινωνικής της σταθερότητας, προτού βρεθεί εκτεθειμένη εδαφικά αλλά και κατακερματισμένη περισσότερο ηθικά και οικονομικά με την απώλεια εθνικού εδάφους.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο απαιτείται άμεση ανάγκη η δημιουργία ενιαίας αμυντικής γραμμής από τον Έβρο μέχρι την Ρόδο και το Καστελόριζο, με πρωτοβουλία όλων των «εξωστρεφών» επαγγελμάτων: τουριστικών επιχειρήσεων, ταξιδιωτικών πρακτορείων, ξενοδοχειακών μονάδων, κ.α. με σκοπό την ανύψωση ενός ‘’αόρατου’’ τείχους όπου θα δηλώνει την ομόφωνη και ομόψυχη στάση των Ελλήνων επιχειρηματιών εμποδίζοντας οποιαδήποτε οικονομική, εμπορική και ανθρώπινη σχέση μεταξύ των δύο χωρών μέχρι την εξομάλυνση των σχέσεων τους και την υποχώρηση της γείτονος χώρας σε θέματα που προσβάλλουν την εθνική μας αξιοπρέπεια, θίγουν τα ελληνικά μας συμφέροντα και παρεμποδίζουν την αξιοποίηση των γεωπολιτικών μας πλεονεκτημάτων.

Με πιο απλά λόγια:
– Καμία εκδρομή από τις ελληνικές πόλεις και τα ελληνικά νησιά προς την Αδριανούπολη και την Κωνσταντινούπολη και τις παραλιακές πόλεις της Αλικαρνασσού και της Σμύρνης αντίστοιχα.
– Καμία αποδοχή Τούρκων τουριστών στις ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες στις οποίες γίνονται κρατήσεις μέσω τουρκικού τουριστικού πρακτορείου.
– Καμία είσοδος τουρκικού εμπορεύματος στην ελληνική επικράτεια.
– Καμία συμμετοχή σε όργανα και ομίλους οι οποίοι περιλαμβάνουν επίσημα Τούρκους εκπροσώπους.
– Καμία επαφή με τουρκικά προϊόντα τα οποία βρίσκονται ήδη στην ελληνική αγορά.

Μην σας φαίνεται παράλογο και μην αυταπατάστε! Με την συλλογική δράση όλων μας και την άμεση κινητοποίηση του υγιούς εθνικού συναισθήματος και ενστίκτου η προσπάθεια θα αποδώσει καρπούς και τα αποτελέσματα θα είναι περισσότερο από ορατά καθότι με τα κόλπα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Θράκη, ώστε να αρπάξει κάτι περισσότερο από αυτό που της αναλογεί, θα βρεθεί να χάνει και από αυτά που έχει, μιας και η μείωση στα δημόσια ταμεία της θα είναι τεράστια και οι πιέσεις που θα δεχτεί από τον δικό της τουριστικό κλάδο αντίστοιχος της κατακόρυφης πτώσης της. Επίσης, θα μπορέσει με αυτή του την στάση ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος να περάσει ένα κοινωνικό μήνυμα με εθνική απόχρωση αλλά παγκόσμιας ακτινοβολίας ότι οι Έλληνες της Ελλάδος κρατούν άκαμπτη στάση και είναι δυναμικοί σαν τα Μελτέμια στο Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά είναι έμψυχα φρούρια και αγέρωχα σαν τα βράχια και τις βραχονησίδες του Πελάγους.

Η σήψη μιας κοινωνίας, η καταβαράθρωση των αξιών της και η νομοτελειακή της άλωση έρχεται όταν ο πάλαι ποτέ υγιής εθνικός οργανισμός παύει να δίνει κοινό αγώνα εμφορούμενος από κοινές ρίζες, πολιτισμό, ιδανικά και όραμα και θέτει ως κύριο στόχο του την ατομική επιβίωση ή την ταξική πάλη, τα συμφέροντα του κλάδου του κι όχι του έθνους του και της πατρίδος του. » Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά, είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους πολύ κατώτερους τους» έλεγε ο θείος Πλάτων. Όταν έρχεται η ‘’μπολσεβικοποίηση’’ των κλάδων, όπου οι ορθώς αγανακτισμένοι, οι οικονομικώς ταλαιπωρημένοι, οι ηθικώς εξαθλιωμένοι και οι επιχειρηματικώς κατεστραμμένοι οδηγούνται στους δρόμους της πόλεως μόνο για τα συμφέροντα των κλάδων τους και ποτέ για τα εθνικά μας συμφέροντα, τα οποία είναι και αυτά που περικλείουν εντός τους όλα τα υπόλοιπα, ή ποτέ για τους αντιλαικούς και αντιεθνικούς παραβατικούς νόμους-εκτρώματα των εκλεγμένων μεν, εκβιαστικών και αναιρετικών δε, κυβερνήσεων τότε είναι που ιστορικώς αποδεδειγμένα έρχεται ο εισβολέας προ των τειχών και σου χτυπάει αρχικώς την πόρτα για να ανοίξεις με το καλό…..την συνέχεια την ξέρετε όλοι σας!

share

patriotes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *