Το Μυστήριο των Ασσασίνων: Ναρκωτικά, Σεξ και Αίμα

Το Μυστήριο των Ασσασίνων: Ναρκωτικά, Σεξ και Αίμα
15 Απρ 2017

marco poloΟ φόβος και ο τρόμος των χριστιανών αλλά και των μουσουλμάνων, κατά τον 12ο και 13ο αιώνα, ήταν οι Ασσασίνοι. Μία σέχτα δολοφόνων, πιστά αφοσιωμένων στον κύριό τους, πρόθυμων να θυσιάσουν ακόμα και την ζωή τους για να τον υπακούσουν. Ποιοι ήταν όμως οι αδίστακτοι δολοφόνοι, που έσπερναν τον τρόμο;  Ο εξερευνητής Μάρκο Πόλο (1254-1324) στο βιβλίο του Il Milione (κυριολεκτικά «Το Εκατομμύριο») ή Τα ταξίδια του Μάρκο Πόλο μας παραδίδει μια απολαυστική ιστορία για τους Ασσασίνους, την οποία άκουσε κατά την διάρκεια του ταξιδιού του.

Οι Ασσασίνοι, σύμφωνα με μία ευρέως αποδεκτή άποψη, πήραν το όνομά τους από την λέξη «χασσασίν», που σημαίνει «χρήστες χασίς».

Ο Μεγάλος Αρχηγός των Ασσασίνων Χασάν Ι Σαμπάχ στρατολογούσε αγόρια ακόμα και 12 χρονών, τα οποία αργότερα θα αποτελούσαν τους ατρόμητους πολεμιστές του. Ο Χασάν εφάρμοσε μια πρωτότυπη και ακραία μέθοδο για να κάνει τους μαχητές του ατρόμητους μπροστά στον θάνατο. Νάρκωνε τα αγόρια δίνοντάς να πιουν χασίς και όταν αυτά είχαν κοιμηθεί, τα οδηγούσε σε μια κρυμμένη κοιλάδα στην Περσία, κοντά στο αρχηγείο του Αλαμούτ, ή Φωλιά του Αετού. Όταν η επήρεια του ναρκωτικού υποχωρούσε, τα παιδιά ξυπνούσαν. Τότε βρίσκονταν σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, γεμάτο αρωματικά λουλούδια, καρποφόρα δέντρα και ρυάκια όπου κυλούσε άφθονο το κρασί, το γάλα, το μέλι και το νερό. Στα αγόρια πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους  νεαρές γυναίκες παίζοντας μουσική, τραγουδώντας, χορεύοντας και υπακούοντας σε κάθε επιθυμία.

Ύστερα από μερικές ημέρες, ο Χασάν νάρκωνε εκ νέου τα αγόρια και τα απομάκρυνε από την κοιλάδα της απόλαυσης. Τους έλεγε ότι είχαν πάρει μια γεύση από τον Παράδεισο, στον οποίο θα μπορούσαν να επιστρέψουν μόνο αν υπακούσουν τυφλά στις διαταγές του. Ως αποτέλεσμα οι πολεμιστές του εκτελούσαν τις διαταγές του Χασάν να σκοτώσουν και να σφάξουν τους εχθρούς του με απίστευτο θάρρος και αυταπάρνηση. Έτρεφαν την πίστη ότι η θυσία τους, θα τους πρόσφερε μια θέση στον Παράδεισο, όπως τον είχαν ήδη ονειρευτεί!

share

patriotes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *